LA MUNTANYA DE SAL DE CARDONA

El passat 22 de febrer, els alumnes de 1r d’ESO de l’INS Guinovarda van visitar el Parc Cutural de la Muntanya de Sal de Cardona.

La visita es va iniciar a les instal·lacions exteriors del Parc. Tot seguit es van traslladar amb vehicles especials a l’entrada de la Muntanya i van recórrer l’interior de les galeries mineres.

Durant el trajecte, els alumnes van trepitjar la Vall Salina, van recórrer el jaciment, van descobrir les formes, colors i textures dels minerals, la seva erosió i el sorprenent paisatge de la Vall.

També van conèixer l’origen del jaciment, els canvis geològics de la Muntanya, els minerals que s’hi troben i descobriren els diferents tipus de sal (comuna, potàssica i magnèsica), que van poder veure i tocar.

Després de la visita, van realitzar una activitat sobre els minerals i les seves aplicacions. Els alumnes, d’una manera activa, van descobrir la identificació minerals, les aplicacions industrials que tenen i van treure conclusions sobre l’impacte ambiental que té l’extracció de minerals i la importància del reciclatge.

La visita a la Muntanya de Sal va ser una experiència que va combinar les ciències naturals i socials amb l’ambient lúdic de l’excursió.

Muntanya de sal de Cardona

Institut Guinovarda
C/ Pompeu Fabra, 17
08784 Piera
Tel. 93 776 07 01
iesguinovarda@xtec.cat

Disseny 
María Millán García
(maria98millan@gmail.com)
Ignacio Martos Gómez
(igmartosgo@gmail.com)

Visites

1.png2.png0.png1.png2.png7.png
3
Online

Go to top