LA COLÒNIA VIDAL: UN RETORN AL PASSAT

El passat 12 de desembre els alumnes de 4t d’ESO de l’INS Guinovarda van visitar el Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig, on van conèixer un moment important de la industrialització de Catalunya: les colònies tèxtils.
Al Museu els van explicar com es vivia i es treballava en una colònia tèxtil a principis del segle XX. Aquesta visita els va apropar a la vida real dels seus habitants a través d’espais com l’escola, la fàbrica o els habitatges.
Tant l’alumnat i com el professorat van gaudir d’una visita guiada que va començar amb un audiovisual introductori sobre el passat i el present de les colònies industrials. Després, amb els guies, van recórrer tota la colònia i van visitar diversos espais que van servir per explicar com s’hi vivia i es treballava a inicis del segle XX: el pis dels treballadors, la sala de telers, l’escola de nois, les dutxes comunitàries, el safareig...

La visita a la Colònia Vidal va ser molt interessant perquè va contribuir a ampliar l’aprenentatge en l’àmbit històricosocial i tecnològic.

La Colònia Vidal: un retorn al passat

Institut Guinovarda
C/ Pompeu Fabra, 17
08784 Piera
Tel. 93 776 07 01
iesguinovarda@xtec.cat

Disseny 
María Millán García
(maria98millan@gmail.com)
Ignacio Martos Gómez
(igmartosgo@gmail.com)

Visites

1.png2.png0.png1.png3.png8.png
6
Online

Go to top