LA NETEJA ALS CENTRES ESCOLARS

El passat 2 de maig els alumnes de segon del CFGM de TAPDS de l’INS Guinovarda van assistir a la xerrada La neteja als centres escolars, impartida magistralment per la Juani i l’Anna, Les Kellys del centre.
Van arribar a l’aula amb el seu “carro de combat” i el seu “armament”, disposades a explicar el seu dia a dia i a netejar d’una passada totes les preguntes i dubtes que tinguessin els i les alumnes.
Van parlar de totes les feines que havien de realitzar cada tarda per tenir l’institut net i sanejat al dia següent: ventilar i desinfectar cada espai, escombrar el terra, retirar els residus de les papereres, netejar la pols del mobiliari, fregar cada espai i els seus accessos, sense oblidar portes i manetes que acumulen greix i brutícia, etc.
Després van fer referència a l’important que és una bona organització i quines són les prioritats a l’hora de començar la neteja: primer aules i lavabos i després despatxos, espais comuns i patis.
També van remarcar la important tasca de desinfecció que duien a terme als vestidors i als lavabos i quins eren els productes de neteja específics que necessitaven per a cada espai del centre.
Durant la seva intervenció, van “obrir” el seu particular calaix de sastre d’on van sortir anècdotes de tots els colors, que van fer que l’estona fos amena, divertida i alliçonadora.
La xerrada va servir perquè els i les alumnes siguin una mica més conscients de totes les feines que s’han de dur a terme, a diari, en un centre escolar, perquè es mantingui en bones condicions higièniques i pugui rebre cada dia els seus alumnes. I per aconseguir-ho, cal la col·laboració de tota la comunitat educativa.

La neteja als centres escolars

Institut Guinovarda
C/ Pompeu Fabra, 17
08784 Piera
Tel. 93 776 07 01
iesguinovarda@xtec.cat

Disseny 
María Millán García
(maria98millan@gmail.com)
Ignacio Martos Gómez
(igmartosgo@gmail.com)

Visites

1.png2.png0.png1.png4.png0.png
3
Online

Go to top